Monday, March 2, 2015

İstanbul Web Tasarım l Web Tasarım Hizmetleri

Web Tasarım (web desgin) Önemi

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen internet, teknolojinin de hızla gelişmesi ile birlikte global iletişim ağı haline gelmiştir. İnternet ağı üzerinde iletişime katkı sağlamak amacıyla oluşturulan web sayfaları ile birlikte eski iletişim yolları kapanmış yerini yeni nesil iletişim bağlantı noktalarına yani web sitelerine bırakmıştır. 

Bilgisayar programcıları tarafından web ana dil kodlama teknikleri kullanılarak elde edilen web siteleri, insanlara kısa yoldan iletişim yolları sağlamıştır. 

Web Desing Türkçe kelime karşılığı web tasarım olan web kodlama dilleri ve grafik tasarım sonucu ortaya çıkarılan web tasarımı oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternetin gelişimi ile birlikte web tasarım kodlama ve görüntülenme teknikleri geliştiren web programcıları günüm şartlarına uygun web sayfaları tasarlamaya, geliştirmeye devam etmişlerdir. 


Günümüz teknolojisi ile birlikte gelişen mobil akıllı telefonlar (smart phone), tabletler ve multi medya telefonların web görüntüleme teknolojileri ile web sitelerine her yerden bağlanabilme imkanı doğmuş olup, yeni uygulamalar geliştirilmektedir. İletişim hayatında vazgeçilmez, iletişim araçlarından olan android ve ios işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletler ile web sitelerinde kolaylıkla gezinebilir, bilgi sayfalarından yeni haber ve bilgileri edinebiliyoruz. 

Mobil iletişim aygıtları olan telefonlar ile uyumlu çalışası için yeni teknoloji ürünü responsive web tasarım teknikleri geliştirilmektedir.     

Web tasarımı önemli bir çalışma olup, web tasarımı yapılmaya başlanmadan önce önce çalışma gerektirmektedir. Yapılacak olan web tasarımının hedef kitlesinin belirlenmelidir. Hedef kitleye göre web sitesi içi optimizasyonu yapılacak şekilde tasarlanmalıdır. Web tasarımı ile ilgili brifingler hazırlanmalı özgün kodlama ve içerikler oluşturulmalıdır. Web sitesine uygun renk ve görsel ve içerikler hazır olmalıdır. Gerekli olan dokümanlar hazırlanan web sitesi tasarımı öncesi planlaması yapılarak klasörlere ayrılmalıdır.    Belirlenmiş bir düzen içerisinde hazırlanan web tasarım brifingi kolama ve tasarım aşamasına hazır hale getirilmelidir.     

Tasarımı ve kodlaması yapılacak web tasarımı çalışması yapılırken öncelikle belirlenen hedef kitleye ve arama motorlarına uygun olarak tasarlanmalı web ana kodlama teknikleri kullanılarak geliştirilmelidir. 

Gözü yormayan renkler kullanılan web siteleri daha fazla ilgi görmekte olup, insanların kolaylıkla sayfalar gezinebileceği biçim hazırlanmalıdır. 

Profesyonel web tasarımı yapılırken menü kullanımına dikkat edilmeli ve insanların kolaylıkla görebilecekleri kısımlarda yer almalıdır. Grafik ve css, html gibi kodlama dosyaları web sitesine ve arama motorlarına uygun olarak optimize edilmelidir. Web sitesi ne kadar hızlı olur ise arama motoru ve ziyaretçilerinizin internet sitenizde daha kolay ve hızlı dolaşım sağlamasına imkan tanımış olursunuz. 


 Web tasarım çalışması yapılırken brifinglere dikkat edilmeli ve kullanımı basit olmalıdır. Web tasarım konusunda profesyonel değilseniz İşi uzmanına bırakınız. uzman bir ekiple çalışmak sizin için daha faydalı olacaktır. 

Profesyonel bir web tasarım ekibi ile çalışmak isterseniz İstanbul web tasarım firmasının sunmuş olduğu fırsat ve hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İstanbul web tasarım firmaları ile iletişime geçerek profesyonel bir web sitesi tasarımına sahip olabilirsiniz. 

Yeni web teknolojisi harikası olan responsive web teknolojisi ile her boyutta ve ekrana uyum sağlayan web tasarımları tam olarak ihtiyaçlarınızı karşılamak amaçıyla geliştirilmektedir. Profesyonel web tasarım kadrosu ile birlikte hizmet sunan İstanbul web tasarım firmaları sizlere yardımcı olacaklarıdır.  

http://aceksemedia.com/





No comments:

Post a Comment