Sunday, October 23, 2016

Tekerlek ve İnsanlık Tarihi

Tekerlek ve İnsanlık Tarihi

Tekerlek insanlık tarihi kadar eskidir. Bir şeyin bir yerden bir yere tanışması için vazgeçilmezidir. Yıllar öncesinden tasarlanan bu ürün yıllar sonra büyük halinden küçük haline getirilmesiyle ve çeşitli sektörlerde kullanılmasıyla vazgeçilmez hal almıştır. Eskilerde yük taşımak için kullanılan tekerler şimdilerde bir şeyi bir yerden bir yere kaydırmak ya da hareketli bir ortam kazanmak içinde kullanılır. İnşaatlarda iskelede kullanılacağı gibi engelli arabalarında, yük taşıma araçlarında, pazar arabalarında kullanılmaktadır. Bilinmelidir ki tekerlek hep kullanılırken şimdi alanı ve kullanım şekli artmıştır. PMI lineer kızak ve araba başta olmak üzere. Büyüklüklerine göre ağırlık taşıyabildiği gibi makinelerin cinsine göre de üretilebilir.



Tonlarca ağırlıktaki makinelerin Rulman sayesinde hareket kazandırılması ne büyük nimettir. Düşünsenize bir bu tekerlek olmasa idi büyük makineler olduğu yerde kalacak ve istenildiği zamanda eski yöntemlerle taşınabilecekti ama şimdilerde Emes teker sayesinde hareketli bir alanda istenilen yerlere taşınabilmektedir. Sadece inşaat, sanayi teknolojisinde kullanılmayan bu aparat hastanelerde, süpermarketlerde ve birçok yerde kullanılmaktadır. Riskli ve kimyasal ürünlerin taşınması da bu aparatlar sayesinde elleri dokunmadan ve kimseye zarar vermeden kullanılmaktadır.

Emes teker kullanımı günden günde artarken, kullanım alanı genişlerken büyüklükleri minyon tipe kadar inmesi ne ilginçtir. Paslanmaz çelikten ve bilyeli şekilde yapılan bu tekerler kola kolay yıpranmaz, bozulmaz ve ya sarsıntıda ziyan olmaz. Ürün kalitesi ve güvenliğiyle takdim ettiğimiz bu ürün sizin işinizi kolaylaştırmanın ötesinde işinizi artıracak.

No comments:

Post a Comment