Saturday, June 25, 2016

Kaliteli VPS ve Bulut Sunucularla Tanışın

                Sanal sunucular sabit bir donanım üzerinde her biri diğerinden bağımsız ve izole olan, birden çok işletim sisteminin en yüksek performansla barınmasına imkân sağlayan bir teknolojidir. İngilizce açılımı Virtual Dedicated Server yani VDS’dir. Tüm vps birbirinden bağımsız ve aynı zamanda dedicated sunucular gibi çalışmaktadır. Kendine ait olan bir disk alanı, hafızası, IP adresi ve uygulama ile konfigürasyon dosyaları vardır.


Sanal sunucu, dedicated adındaki fiziksel sunucuları barındırır. Çok yüksek hat isteyen ve tüketen bazı online oyunlar ve çeşitli uygulamalarda, fiziksel imkân ve yeterli ağ sağlanamadığı zamanlarda istenmeyen ve çok ciddi sıkıntılar meydana gelebilirBulut sunucu genellikle web sitesi barındırma, kontrol paneli, radyo yayın sağlama ve diğer bazı web hizmetlerinin yazılımlarını tutmak için kullanılmaktadır. Web sitelerinin genel bağlantılarını ve tüm dosyalarını kayıt altına alır ve tüm dünya üzerinden bu sitelere ve radyo yayınları ulaşımın sağlanmasına yararlar.

Ancak VPS’ler kullanım alanlarına göre değişikli gösterebilir ve kurumsallaşmış şirketlerin ve lüks web sitelerinin de barınma hizmetlerini yerine getirebilirler. Bu durum tamamen sunucunun genel sistem özellikleri ile alakalı bir durumdur. Kısacası güçlü bir sistem üzerine kurulan sunucular çok büyük projelerin barınma hizmetini yerine getirebilirken, zayıf sistemler sadece küçük çapta radyo ve web sitelerinin barınmasına olanak sağlayabilirler. Buradaki mantık tamamen aynı sistem içindeki ortak disk ve ramleri kullanmaktır ve birbirinden bağımsız çalışmaktadır.

No comments:

Post a Comment